Yaşam

Bayat Ramazan pidesinden: Yumurtalı pidenin tanımı

Ramazan ayının olmazsa olmazlarından biri olan ramazan pideleri iftar sofralarında oldukça fazla tercih edilmektedir. Sıcacık, mis gibi kokusuyla sofradaki herkesin iştahını kabartan ramazan pideleri, ertesi güne bırakıldığında bayatlıyor ve lezzetini kaybediyor.

Peki bayat pideyi nasıl değerlendirebiliriz? İftar sofralarında arta kalan ve bayatlayan pideleri sahur sofralarında keyifle kullanacağınız tariflere dönüştürüyoruz. İşte bayat ramazan pidesini 15 dakikada çıtır çıtır ve çok doyurucu yumurtalı pideye çevirmenin serüveni…

YUMURTA PİDE TARİFİ

4 KİŞİ İÇİN / HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 10 DAKİKA

Malzemeler;

  • 1 adet bayat ramazan pidesi,
  • 1 çay kaşığı tereyağı,
  • 8 yumurta,
  • 5-6 parça maydanoz,
  • 10 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin,
  • 1 kapya biber,
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri,
  • Susam, çörek otu,
  • Tuz biber

Yapılışı;

  • Fırını 220 derece fanlı ızgara ayarında çalıştırın.
  • Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. 2 tutam tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
  • Maydanoz, zeytin ve kapya biberleri ince ince kıyıp yumurtalı karışıma ekleyin.
  • Harcın yapışmasını güçlendirmek için rendelenmiş kaşar peynirini yumurtalı karışıma ekleyin ve son kez karıştırın.
  • Ramazan pidenizin kenarını bırakıp üstünü alın.
  • Tereyağını pidenin dibine yayın.
  • Hazırladığınız yumurtalı karışımı pidenin içine dökün, üzerine susam ve çörek otu serpin.
  • Fırında kenarlarının kurumaması için pidenizin kenarlarını su ile ıslatın.
  • Hazırladığınız pidenizi tepsiye alıp fırının ikinci rafına yerleştirin ve 5 dakika kadar pişirin.

Ve işte çıtır çıtır yumurtalı pideniz sahur sofranız için hazır. Afiyet olsun!

KAYNAK: REFIKA’NIN MUTFAĞI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu